thumb

DAHA AZ ENERJİ TÜKETİMİ İÇİN HOMOJENİZATÖR VALFLERİNİZİ DEĞİŞTİRMENİZİN TAM ZAMANI!

Tarih: 2024-05-07 13:16:29

Bir homojenizatör satın almadan önce valf tipine dikkat ettiniz mi hiç? Cevabınız hayır ise aşağıdaki bilgiler işinize yarayacaktır.


Homojenizatörlerde konvansiyonel ve Micro-gap olmak üzere 2 farklı homojenizatör valf tipi kullanır. Ancak bu 2 valf tipinin kullanımında homojenizasyon etkinliği açısından aralarında ciddi fark vardır. Homojenizatör satın alımında Micro-gap valf tipi tercih ederek veya mevcut konvansiyonel valflerinizi Micro-gap valf ile değiştirerek %25 daha düşük homojenizasyon basıncı ile aynı etkiyi sağlayabilirsiniz. Bu da daha düşük KW değerine sahip motor kullanarak işletmenizde enerji tasarrufu yapmanız anlamına gelir. Peki nasıl?


Konvansiyonel valf ile Micro-gap valf arasındaki fark tamamen valf tasarımından kaynaklanır. Konvansiyonel valfler genellikle tek bir valften ve valf yatağından oluşur. Bu da içinden basınçlı sıvının aktığı küçük bir açıklık oluşturur. Akış hızı arttıkça basıncı korumak ve akış hızına göre uyum sağlamak için açıklığın boyutu artar. İşte bu sebeple yüksek akış hızlarında kesit alanı çok büyük olmadır. Bu da ancak valf yatağı ile homojenizatör valfi arasındaki boşluğu arttırarak veya boyutlarını büyüterek mümkün olur ancak valf yatağı ile homojenizatör valfi arasındaki açıklık arttıkça homojenleştirme verimliliği azalmaktadır. Valf çapı büyütüldüğünde ise düzeneğin boyutu ve çalıştırılması elverişsiz hale gelir.


Micro-gap valf düzeneği ise homojenleştirme valflerini bir arada istifleyerek bu sınırlamaların üstesinden gelir. Paralel olarak ve akışın eşit parçalara bölünmesine izin vererek, akışın her bir parçası aynı anda ideal homojenizasyon koşullarına tabi tutulur. Her bir valf elemanı hem valf hem de valf yuvası görevi görür. Valf yuvası bıçak ağızlı konfigürasyona sahiptir. Micro-Gap valf düzeneğinde valf elemanlarının sayısı kapasiteye göre değiştirilebildiğinden, büyük bir sıvı akışı, toplam akışın doğru sayıda parçaya bölünmesiyle verimli bir şekilde homojenleştirilebilir, böylece her bir parça, doğru boşluk ve akış koşullarında bir valf elemanından geçer. Bu konfigürasyon sayesinde, homojenleştirme verimliliğinden ödün vermeden akış bölünebilir. Böylece her bir valf elemanı her zaman optimum akış hızında çalışır.

Etiketler:

APV, Homogenizer, Valves

APV HEMİSAN